Plakinstructie voor het natplakken van raamfolie waarvan geen delen zijn uitgesneden.

Stap1

Maak het raam schoon

Maak het raam schoon en vetvrij met een huishoudreiniger. Verwijder eventuele verfspatjes en andere oneffenheden op het glas. Plak bij voorkeur niet in de volle zon.

Stap 2

Strijk de raamfolie op de papierendrager plat

Plaats de raamfolie op een vlakke, harde en stofvrije ondergrond met de papierendrager (het stevige witte papier) naar boven gericht. Wrijf het met een strijker of oude pinpas voorzichtig plat.

Stap 3

Verwijder de papierendrager

Verwijder voorzichtig de papierendrager waardoor de lijmlaag van de raamfolie zichtbaar wordt.

Stap 4

Spuit sopwater op het raam en op de lijmlaag van de raamfolie.

Spuit met een plantenspuit een ruime hoeveelheid sopwater op het raam en de lijmlaag van de matraamfolie. De mengverhouding voor het sopwater is 1-2 druppels neutrale afwasmiddel op 1 liter water. Door het sopwater wordt de raamfolie corrigeerbaar en zal niet meteen overal aan blijven plakken.

Voeg niet te veel afwasmiddel aan het water toe anders wordt het raam te glad voor de raamfolie.

Stap 5

Plaats het natte raamfolie op het natgespoten raam

Plak de raamfolie met de natgespoten lijmlaag op zijn plek op het natte raam. Als de raamfolie bij de eerste plakpoging niet op de juiste plek hangt, verwijder het dan voorzichtig van het raam. Spuit opnieuw sopwater op het raam en de lijmlaag en probeer het nog een keer.

Stap 6

Strijk de raamfolie tegen het raam

Druk met 1 vinger van boven naar beneden de raamfolie in het midden op het raam. Het water tussen de raamfolie en het raam kan nu met een strijker, oude pinpas of ruitenwisser weggestreken worden waardoor de lijmlaag op het raam kan hechten. Strijk vanuit het midden van de raamfolie naar buiten en van boven naar beneden. Let erop dat de raamfolie niet door een scherp puntje van de strijker, pinpas of ruitenwisser beschadigt. Mocht er een klein beetje water achterblijven dan kan de raamfolie op deze plekken tijdelijk wit uitslaan om vervolgens langzaam te verdwijnen als het water verdampt. Probeer in geen geval bubbels weg te wrijven wanneer het meeste water is opgedroogd. Laat de raamfolie 48 uur rusten en de nieuwe decoratie is klaar.